Plannen veranderen …

We wonen nu 2 maanden in ons nieuwe huis. Het voelt als alle dagen vakantie. Af en toe nog steeds wat onwerkelijk, maar wat een ontzettend goede keuze is dit geweest. Ik heb altijd de onrust gevoeld dat ik in een ander land wilde wonen. Die onrust heeft nu plaats gemaakt voor een gevoel van geluk en rust. Ik ben hier op mijn plek. Ik houd van de mensen hier, de fijne manier van leven, de fijne vriendschappen die we nu al hebben opgebouwd en het zelf kunnen bepalen wat je wel en wat je niet wilt. Dat kan gaan om de dagdagelijkse dingen, maar ook over de toekomstplannen.

Zo zijn we erachter gekomen dat we dit rustige leven enorm waarderen. We hebben dan ook een grote beslissing genomen: we gaan NIET verhuren. Zeker niet aan onbekenden. De torenkamer is beschikbaar voor vrienden en familie, de caravan ook, maar we gaan geen gastenverblijf bouwen en verhuren. De concessies die we moeten doen, de beperking in onze vrijheid, de onrust voor de honden (en beperkingen en opletten als er huurders met honden zijn) zijn het ons niet waard. 


Natuurlijk vinden we het fijn als er vrienden komen en mensen met campers en caravans kunnen altijd een plek hier krijgen, maar het fijne daarvan is dat ze dan hun eigen tuintje/afzetting hebben en dat we dan het alleen gezellig kunnen hebben, in plaats van de hele dag te moeten opletten. Klinkt allemaal heel egoïstisch stisch als ik het zo teruglees, maar we hebben ons leven lang keihard gewerkt en voor heel veel mensen gezorgd en nu is het onze tijd.

Grappig is dat het ons beiden oplucht dat we deze beslissing hebben genomen. Nu hoeven we ons helemaal geen zorgen te maken over investeringen, gastenverblijven, verbouwingen etc. Maar kunnen we gewoon genieten van het huis zoals het nu is, met of zonder zwembad (want daar zijn we nog niet uit).

Ondertussen heb ik mijn eerste privelessen hondentraining gegeven en dat gaf me enorm veel energie. Het leuke is dat je mensen hier echt kan helpen, want in de wijde omtrek is er geen hondentrainer te vinden. Dus baasjes blij, ik blij. En we hebben toch het idee dat we nog iets nuttigs doen … We gaan officieel vanaf 1 mei van start, op kleine schaal, met hondjes trainen. De naam van onze nieuwe “hondenschool” is Munchanga’s Dogtraining en ik heb al veel aanvragen gekregen.


We gaan alleen privélessen voor puppen, pubers en volwassen honden aanbieden en wat balans en coordinatie. Als er veel belangstelling is gaan we ook hoopers geven, iets wat ze hier nog niet kennen. We gaan GEEN agility geven….

Verder bestaat ons leven hier op dit moment uit een soort vakantie vieren. We rommelen wat in en om het huis, wandelen heel veel met de hondjes en uit eten is hier gelukkig wel toegestaan en daar maken we dan ook heel veel gebruik van. Je eet hier een dagmenu van 5 gangen voor nog geen tientje, en daar koken niet mijn hobby is, zijn we veel in Pinoso te vinden. Er zijn 53 restaurantjes, dus die moeten we toch wel allemaal gaan uitproberen…. We eten hier ’s middags want ook hier zijn beperkingen wegens Corona, om 18 uur moeten de restaurants dicht. 

Verder merken we hier niet heel veel van de Coronamaatregelen. Behalve dat vreselijke mondkapje dan, die moet hier ook op straat op. En nu las ik dat er per 1 april zelfs een wet is aangenomen waarbij een mondkapje op het strand en in de natuur ook verplicht is. Nu hebben we nog nooit een agent gezien bij onze wandelingen en hebben we er wel altijd eentje bij ons, maar dat vind ik wel een dingetje. Ik zie mensen al op het strand liggen met zo’n warme lap op je gezicht…. Pfff

Er zijn hier weinig besmettingen in regio Valencia. Grappig om te weten is dat de beperkingen hier veel minder zijn dan in NL (behalve dan op straat mondkapjes), alle winkels zijn hier open, en dus ook de horeca, maar er zijn dus veel en veel minder coronabesmettingen dan in Nederland…… 

Inentingen gaan hier, net als in Nederland, ook niet zo snel, maar als het goed is komt Alicante in april aan de beurt en zullen we eraan moeten geloven…… Hopelijk kunnen we eind dit jaar dan weer een beetje “normaal” reizen.

8 reacties op “Plannen veranderen …”

 1. Nicky Spengler

  Helemaal gelijk hoor, dat jullie niet gaan verhuren. Lekker relaxed.
  Veel succes met jullie hondenschool. En geniet ze van al het lekkere eten en de wandelingen.
  Tsssss, mondkapjes op het strand. Zo gaat het hele toerisme naar de klote.
  Xxx Nicky

 2. De mondkapjeswet ligt alweer onder vuur, omdat de deelstaten het er ook niet mee eens zijn. Enne …. Alicante vaccineert al hoor, iedere regio heeft zijn eigen campagne, het gaat ook op leeftijds- en risicogroepen. Voorlopig rekenen wij eerder op mei dan op april, zeker voor de 60-ers.

 3. Wat fijn dat het er nog beter is dan jullie dachten!
  Voor “vreemde “ gasten kan ook doodgewoon nog te vroeg zijn.

 4. Reina Cominotto - Roerink

  Hoi hoi, Jullie mogen best egoïstisch over jullie eigen stekkie. Heel veel plezier met de hondenschool dat is beter dan al die vreemde pottenkijkers om de deur en de huurders hebben natuurlijk altijd wel iets te klagen daar hebben jullie op deze manier geen last van.
  Genieten is het belangrijkste. En wat die mondkapjes betreft op het strand (als het geen 1 april grap is, of doen ze daar in Spanje niet aan) is natuurlijk wel lachen komen ze terug van vakantie hebben ze allemaal witte smoelen hoef je niet te vragen waar ze zijn geweest.
  Dus heeft Cruyff weer gelijk ieder nadeel heeft ze’n voordeel.

  Veel genieten en tot snel met een nieuw verhaal.

 5. inge v dijk

  ik geef jullie echt helemaal gelijk, jullie moeten lekker genieten!(maar vind het voor mezelf best jammer)
  wat leuk dat jullie weer les geven zalig 1 op 1 daar krijg je inderdaad energie van.
  veel plezier met vakantie vieren, ik hoop dat dat gevoel nog jaren blijft !
  groetjes inge

 6. Fijn dat jullie zo van de rust genieten!! Het is jullie gegund! Ook leuk dat jullie wat privétrainingen oppakken.
  Overigens denk ik dat, wanneer het echt zomer wordt, de plannen voor een zwembad wel vorm gaan krijgen😀

  Groetjes Gea

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *