Keuzestress

Een luxeprobleem, dat realiseer ik mij volkomen. Wel een zwembad, geen (extra) zwembad, wel of niet al starten met het gastenverblijf en waar dan….. 

Toen we verhuisden naar Spanje, wisten we het zeker. Er moest een zwembad komen en we zouden direct starten met de verbouwing van de garage tot gastenverblijf. Maar nu wonen we er vijf weken en worden we al minder zeker van onze zaak.

Want het gastenverblijf in de garage….. waar laten we in godsnaam onze spullen? Want al waren we ervan overtuigd dat we heel erg aan het ´ontspullen´ waren geweest bij de verhuizing, de garage staat gewoon (over)vol. Oeps! We mogen nog 32 vierkante meter bijbouwen. Maar gaan we daar dan opslagruimte van maken of verplaatsen we het gastenverblijf naar achter op ons terrein?

Eigenlijk wel voor iedereen rustiger, helemaal als we gasten ontvangen met (veel) honden. De garage is direct naast onze slaapkamer, de Spaanse huizen zijn erg gehorig en nee, niet omdat wij altijd zo wild zijn in bed, maar je hoort toch alles en iedereen zo dicht naast elkaar. Ook voor de honden is het niet zo fijn als er direct naast ons gasten logeren.

Dus de plannen gewijzigd voor wat betreft het gastenverblijf. Maar wanneer starten we dan. …

Als we een gastenverblijf maken, moet het wel inkomsten genereren, anders is ons budget niet toereikend. Maar ja, wanneer mogen we weer gasten ontvangen en komen er wel mensen logeren?

Alles hangt weer samen met de bouw van het zwembad. Want dat is duur. Heel duur. En het geld is de afgelopen weken de portemonnee uitgevlogen. Nee, geen Ik Vertrek-praktijken, waarin we straks crowdfundingsacties moeten starten, ons budget is ruim voldoende, maar ik wil wel de juiste keuzes maken. 

Een zwembad bouwen kost tussen de vijftien- en twintigduizend euro….. Heel veel geld als je bedenkt dat we van dat geld de komende jaren behoorlijk kunnen leven. En voor wie bouwen we het zwembad? Er is een klein bad (jaccuzi) voor afkoeling in de zomer. Is dat voldoende? Voor ons wel, maar voor gasten? Komen ze niet als er geen zwembad is? Komen ze om aan het zwembad te liggen of om te wandelen en te genieten van de prachtige omgeving? En als ze niet komen, dan hoeven we ook geen gastenverblijf te bouwen, want we hebben ook nog de torenkamer voor gasten….

Luxeproblemen zijn het, ik weet het. Maar het zijn wel lastige beslissingen. Voorlopig schuiven we het even voor ons uit. Want zolang er corona is, zullen er weinig gasten komen vrees ik. En de weinige mensen die hier komen, kunnen natuurlijk prima bij ons thuis logeren.


Wat we wel zeker gaan doen is, omdat we de garage nu garage laten, een nieuwe, hogere garagedeur laten maken met een loopdeur. Want de huidige deur is voor dwergen en mini-auto’s. Dan kan de bus er straks gewoon in (als we ruimte hebben gemaakt…). Daarnaast moet er een overkapping komen voor de caravan. Want als hij in de zomer in de bloedhitte moet staan, is het beter dat hij onderdak is. Dus de prioriteiten zijn wat veranderd. Dat zal wel vaker gaan gebeuren de komende tijd denk ik….. Keuzestress, zelfs hier kun je er last van hebben…. Wie weet ziet de toekomst er in mijn volgende column weer heel anders uit…..

8 reacties op “Keuzestress”

 1. Tja, lastig … maar wel superverstandig om daar goed over na te denken. Besef dat zwemmen hier 2 maanden per jaar echt lekker is 🙂 Wandelen, fietsen en de omgeving verkennen is super, zeker als je wat actievere gasten hebt. Ik zou het niet belangrijk vinden, maar ben ook wel benieuwd naar anderen.

  Er zijn maar weinig plaatsen waar je hier honden mee mag nemen, ik denk dat dat voor jullie een hele belangrijke doelgroep kan zijn, zeker als mensen hun eigen ruimte hebben voor hun honden, ook buiten.

  En corona geeft je inderdaad nog even tijd!

 2. Niet te snel beslissen. Eerst deze zomer genieten van jullie plek en k
  ijken hoe het loopt. Je hebt dan mooi de tijd om de juiste beslissing te nemen.
  Zo dachten wij altijd een overkapping achter op te tuin te plaatsen omdat daar het langste zon is. Vorig jaar gekozen om deze gelijk achter de woning te plaatsen en wat zijn we blij met deze keus!
  En gasten kunnen eerst ook in jullie caravan overnachten toch…

 3. Hoi ik snap dat zo beslissingen niet makkelijk zijn .en zeker nu niet met heel dat Corona gedoe en niemand mag reizen .maar zodra dat voorbij is ben ik zeker dat iedereen gaat reizen .wij zijn al verschillende keren spanje rondgetrokken zowel binnen als de zee .die 5 weken staan we graag elke keer 2 a 3 keer op een camperplek .zo al 3 keer bij nedederlanders gestaan .wat zeer leuk was . In de zomer is het bij jullie bloedheet en ook nog wel een stuk najaar en voorsezoen .wij wandelen heel graag met de honden na verschillende km te wandelen is het wel leuk dan een duik of plonsje te maken ook al zijn wij geen zwembad liggers .moest 8k in het gastenverblijf liggen zou ik ook liever wat meer privé staan voor de honden hun rust. Ik ben ook heel zeker dat jullie veel gasten gaan krijgen . Dit is maar een voorbeeld hoe wij graag reizen .veel succes in wat jullie ook beslissen

 4. Bij twijfel, niet doen…
  Rustig afwachten tot jullie er zeker van zijn wat jullie willen, voor nu is het zeker niet nodig je beslissing te overhaasten.
  T.z.t een gastenverblijf op afstand van jullie eigen huis lijkt me sowieso voor verhuur als vakantieverblijf de betere optie.
  Dat zwembad kan later ook nog wel.
  Je kunt altijd voor tijdelijk een(opblaasbaar) Intex of soortgelijk opbouwzwembad aanschaffen, kost een fractie van een inbouw exemplaar en is ook vrij eenvoudig door te verkopen volgens mij.
  Groetjes!

 5. Ik zou eerst gewoon lekker genieten en gaan voelen wat jullie plek nog nodig heeft om het helemaal jullie plek te maken.

  Een gasten verblijf zou ik zo ver mogelijk van de eigen woning maken voor je eigen rust en de rust van de honden.
  Denk dat het belangrijk is om te bedenken welke gasten je zou willen. Er zijn gasten die je prima in je eigen huis kunt hebben maar ook gasten waarvan je na een paar uur denkt even tijd voor mezelf ga je zelf maar vermaken en die je dus niet te lang in je eigen huis wilt hebben.

  En hoe luxe zou je het gastenverblijf willen maken? Ik ben tevreden met een bed, wc, douche en eten kunnen maken. Sommige mensen willen meer luxe dan dat.

  Als gast zou ik een plons plek voor de honden belangrijker vinden dan een plons plek voor mezelf. En gezellig met de honden plonsen zou het fijnste zijn (daarna douchen om alle honden zooi af te spoelen en je bent weer fris en fruitig.

 6. Wat wij hier hebben gedaan ( en natuurlijk lang niet zo ingrijpende beslissingen als jullie) eerst besloten om alles een half jaar de tijd te geven. En kijken wat we wel/ niet fijn vinden.

  Je hebt jacuzzi laat familie of vrienden een flink tijdelijk zwembad meenemen mochten ze daar duur of niet voorhanden zijn. En kijk het deze zomer aan.

  Gastenverblijf, er zullen ook veel gasten zijn die met eigen slaapplaats komen , camper/ caravan ik roep maar iets. En kijk hoe het bevalt om bezoek in de torenkamer te hebben.

  Daarnaast zijn er tegenwoordig zoveel leuke oplossingen voor een gastenverblijf haast kant en klaar te laten plaatsen ( wanneer je tv mag geloven ) dan zou ik me daar ook in verdiepen .

  En voor de garage geldt hetzelfde alles wat er feb 2022 nog staat weggooien 🌞

  Leuk om jullie zo te volgen !

 7. Nou. Ik denk dat je er goed aan doet dit goed te overdenken.
  Het gastenverblijf verder weg van privé deel zou ik zeker doen.
  Want, al hebben jullie wellicht geen luide slaapkamer geluiden.. misschien de gasten wel.. hihi.

  Zwembad? Wij hebben jaren lang een svr aangedaan in het hete Zuid France
  Wandelen als het koel is. En even plonzen daarna. Maar zij hadden gewoon een plastic zwembad, je weet wel met een trapje, zo’n ronde waar je met een man of 4 a 5 even kan afkoelen. En dat was echt voldoende hoor.
  De mensen zullen toch met honden zijn en komen voor de omgeving en gezelligheid. En een oude plons frist op. Baantjes trekken doen ze thuis maar..
  😍

 8. Ik zou het gewoon een jaartje aankijken. Misschien komen er nog heel andere wensen. En als er bekende overkomen. Heb je altijd wel een slaap plekkie. Na het jaar weet je ook of het het red met de jacuzzi. En ja als je het heel erg stil vind kun je altijd nog aan een gasten verblijf. Maar voor nu gevoel ervan..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *