Omgeving

De omgeving van Pinoso is adembenemend mooi en afwisselend. In de glooiende dalen vind je olijf- en amandelboomgaarden en er worden ook veel druiven voor de wijn verbouwd. De stad is ook bekend om de marmermijnen, waar nog steeds kostbaar gesteente wordt gewonnen. Rondom Pinoso zijn diverse natuurgebieden, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en mountainbiken.

In februari staan in de wijde omgeving alle amandelbomen in bloei en zijn de valleien een oase van roze en witte pracht en praal.

Pinoso zelf is een zeer welvarend stadje met meer dan vijftig restaurants. Ook vind je er een schouwburg, het wijn- en marmerinformatiecentrum en een bibliotheek. Pinoso heeft een gezellige ´boulevard´ waar je heerlijk kunt flaneren.

De gezondheidszorg is er prima geregeld. In de nabije omgeving zijn diverse bodega´s en zelfs een wijnmusuem te bezoeken. Proeven hoort erbij!

De voertaal in Pinoso (El Pinós) is het Valenciaans, maar ook het Castellaans (het Spaans zoals het landelijk gesproken wordt) is er prima te gebruiken. De website van de gemeente is in deze beide talen, maar ook in het Engels en een bron van informatie.