Munchanga’s Dogtraining

In Nederland zijn wij ruim 20 jaar de eigenaar geweest van een grote hondenschool. Wekelijks trainden er meer dan 400 cursisten met hun honden bij onze 18 instructeurs. 

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en omdat er ook hier in Spanje veel vraag is naar hondentraining, hebben we besloten op zeer kleine schaal ook hier trainingen te gaan verzorgen.

Puppytraining

Wil je je pupje (goed) socialiseren, wil je je pup graag goed begrijpen en hem/haar op positieve manier trainen en opvoeden, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zowel privelessen als zeer kleine groepslessen (na corona) is mogelijk. We gaan je de taal van je pup leren en we geven je de handvaten om thuis aan de slag te gaan om van je pup een sociaalvaardige viervoeter te maken. Natuurlijk kun je al je vragen kwijt en zullen we de training zoveel mogelijk ´op maat’ aanbieden.

Kosten: 20 euro per les van een half uur.
Strippen kaart: 6 lessen voor 100 euro. Dit kan priveles zijn, maar je kunt ook samen komen en de kosten delen natuurlijk.

Carl – Hoopers Training

Pubertraining

Heb je een jonge hond en heeft hij bananen in zijn oren omdat hij midden in de pubertijd zit? Ook dan kun je bij ons terecht. We gaan je helpen je puberhond te begrijpen en hem de juiste begeleiding te bieden om deze lastige periode samen door te komen. We gaan leuke, actieve oefeningen doen zodat je hond leert dat samenwerken met jou hem meer oplevert dan dwars pubergedrag. Ook hierbij vinden we het belangrijk dat je je eigen inbreng hebt en omdat we ook hier in privelessen of duo’s trainen, is daar veel ruimte voor.

Kosten: 20 euro per half uur, strippenkaart 100 euro voor 6 lessen.

Gehoorzaamheidstraining volwassen hond

Ook hiervoor kun je bij ons terecht. Vind je het fijn om gewoon weer even de puntjes op de i te zetten, heb je specifieke trainingsdoelen of aandachtspunten? We gaan samen met jou aan de slag zodat je thuis hiermee kan werken. Let op: wij zijn geen gediplomeerde gedragstherapeuten, dus met echt probleemgedrag kun je NIET bij ons terecht, maar we verwijzen je graag door naar een gediplomeerd gedragstherapeut

Kosten: 20 euro voor een half uur training, strippenkaart 100 euro voor 6 lessen.

Balans en coordinatie

Net als bij mensen is het voor honden van groot belang om zijn lijf op de juiste manier te bewegen. Spieropbouw en balans in zijn lijf is hierbij enorm belangrijk. Of je nu een pup hebt, of een senior, een sporthond of een hond met overgewicht, deze training is ten eerste ontzettend leuk om te doen, maar je leert heel veel over het bewegingsapparaat van je hond. We gaan veel oefeningen doen met balanskussens, verschillende ondergronden en caveletties. Maar ook komen er oefeningen die je thuis kan oefenen. Balans en coördinatie is een specialiteit van Marielle. Omdat Carl en zij altijd op hoog niveau aan hondensport (agility) hebben gedaan, vindt zij het heel erg belangrijk dat er veel aandacht is voor een goede spieropbouw en stabiliteit in het hondenlijf. 

Alle honden zijn hierbij welkom, oefeningen worden aangepast aan leeftijd en bouw van de hond.

Kosten 20 euro per half uur, strippenkaart voor 6 lessen kost 100 euro.

Balans en coordinatietraining zal ook af en toe in workshops worden aangeboden, dan ben je een hele ochtend of middag bezig in kleine groepjes (na corona).

Hoopers

Hoopers is een sport die in Nederland al op grote schaal wordt beoefend, maar hier in Spanje nog vrij onbekend is. Het is geschikt voor iedere hond, is je hond echter niet sociaal naar andere honden, is het belangrijk om alleen privelessen te nemen, want de hond moet los van de lijn.

De bedoeling van hoopers is dat de hond een parcours aflegt met hoopers (halfronde bogen) waar de hond doorheen rent, tunnels, tonnen en “gates”. De baas stuurt de hond zoveel mogelijk op afstand, dus hoeft zelf niet mee te rennen zoals bij agility. (filmpje van hoopers van een van onze honden wordt later toegevoegd)

Hoopers zal pas rond juni van start gaan daar we alle materialen nog moeten aanschaffen.

Alle trainingen worden bij ons thuis gegeven. 

Klik hier voor ons inschrijfformulier.