Ons leven in Spanje


Het is 18 februari vandaag. Dat betekent dat we precies 2 maanden in Spanje zijn. De eerste 6,5 week in de caravan en nu sinds ruim 2 weken in ons prachtige nieuwe huis. 

Zaterdag 6 februari heeft Kuiper onze huisraad gebracht, dus toen konden we aan de slag met inrichten. Maar heel veel hebben we verkocht in Nederland, dus er moet ook nog veel gekocht worden. En dat moet nu in verband met Corona allemaal online. Maar om een pakket bezorgd te krijgen hier op ons adres, daar kan ik een hele blog aan besteden …

Het klinkt gek, maar we hebben het de afgelopen weken heel erg druk gehad. Op zijn Spaans natuurlijk. Alles duurt hier lang. Heel veel bureaucratie en hier ga je bijvoorbeeld gewoon nog naar een bank als je iets moet betalen. En nu met Corona betekent dit dat je in de rij gaat staan voor de bank….. Je snapt dat je dan wel even bezig bent met het regelen van diverse dingen.

Daar wij in Nederland geen adres meer hebben, worden wij resident in Spanje. Daarvoor moet ontzettend veel geregeld worden. Ook daar kan ik een hele blog over schrijven, maar daarover later meer. De bus en caravan moeten ook zo snel mogelijk op Spaans kenteken komen, maar daarvoor moeten we weer eerst resident worden. Kortom, heel veel geregel en heel stom misschien, maar het is best stressvol. In Nederland weet je de weg, spreek je de taal en ben je bekend met allerlei regels en wetten. 

Hier is alles anders. Ondanks dat we alles heel goed hebben voorbereid, komen we toch nog regelmatig voor verrassingen te staan.

Maar ach, de zon schijnt (en als je ons hebt gevolgd, dan weet je dat dat ook niet aldoor zo vanzelfsprekend is geweest). We hebben in januari 4 seizoenen in een maand tijd gehad …. Nu is het Spaans weer. Heerlijk zonnig, al koelt het ’s avonds behoorlijk af. 

We wandelen veel, de honden genieten volop en wij natuurlijk ook. De dagen vliegen voorbij. We hebben al een behoorlijk aantal vrienden en kennissen hier en daar hebben we en nemen we ook de tijd voor. Heel anders dan in Nederland, toen we eigenlijk altijd druk waren en weinig tijd namen en hadden voor sociale contacten die niet direct met honden of de hondenschool te maken hadden.

Heerlijk is het dat we nu gewoon ’s morgens kunnen beslissen wat we gaan doen en of we wel iets gaan doen. Een vrijheid die heel veel rust geeft. Betekent dat dan dat we niets te doen hebben? In tegendeel. Maar hoe fijn en leuk is het om ons prachtige huis nog mooier te gaan maken.

We hebben een offerte binnen voor de bouw van het zwembad. We zijn ook druk met plannen maken voor het appartement.

De komende weken zijn we nog heel druk met het regelen van de residentie, de zelfstandigenstatus van Carl en het invoeren van de caravan en bus. Maar daarnaast vergeten we niet te genieten.

Hier is werken eigenlijk geen werken. Maar er is wel al veel werk verzet. Net als in Bemmel moet ook hier onkruid gespoten worden, daar is Carl mee bezig, heerlijk in het zonnetje. Ook is het achterste veld omgeploegd, zodat de honden er beter kunnen lopen. We hebben wat problemen met (warm) water, dus als het goed is komt de loodgieter vandaag of morgen.

We zijn helemaal op onze plek hier. Vrijwel pijnvrij, een fijn land, vriendelijke mensen en die zon…..We zijn superblij dat we de stap hebben genomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *