Het bloed kruipt …

Zoals we gisteravond al op de Nederlandse televisie konden zien, hoeven we niet te verwachten dat er snel gasten zullen komen. Dat is wel een beetje een domper en ik merk aan mezelf dat ik me enorm opwind over de voortdurende maatregelen van met name de Nederlandse regering.

Hier in Spanje gaat het net allemaal iets redelijker. De winkels zijn hier aldoor open geweest en de tijden zijn nu sinds 2 weken weer verruimd. De horeca is (aangepast) open en eigenlijk merk je hier niet zoveel van corona, behalve die vreselijke mondkapjes, ook op straat.

Maar doordat de landen om ons heen nog steeds uitreisrestricties hebben, zal het toerisme het dit jaar heel erg moeilijk gaan krijgen. Er zullen heel veel bedrijven omvallen, want dat is dan wel weer minder geregeld: er zijn nauwelijks steunpakketten hier voor ondernemers.

Daar we denken dat we misschien pas in oktober gasten kunnen ontvangen als de landen alles op slot blijven houden, zijn we toch eens gaan nadenken over  “andere bezigheden”. Want let wel, ik vind het op dit moment nog heerlijk om wat aan te klungelen en druk te zijn met “niks”, er gaat toch weer iets kriebelen. Ik merk dat ik toch wel graag weer wat wil gaan doen. En omdat we heel vaak de vraag krijgen of we hier hondjes willen gaan trainen en opvoeden, is de beslissing snel gemaakt….

Op heel kleine schaal willen we toch weer wat gaan doen met training. Gewoon, pupjes, wat gehoorzaamheid, balans en coördinatie en misschien zelfs hoopers….. Alleen privélessen of in tweetallen en vooral kleinschalig. We hebben er nog helemaal geen ruchtbaarheid aan gegeven, slechts een paar mensen waren op de hoogte van onze plannen en direct waren er al de eerste klanten…. 

Er zijn in dit gebied heel veel honden. Nu zullen we niet direct Spanjaarden kunnen verwachten, maar zeker wel de Engelsen, Nederlanders en Belgen. De meeste mensen hebben hier wel een hond en er is in de wijde omtrek geen hondenschool of trainer te bekennen. Tja, dan is het niet zo moeilijk om te bedenken dat we dan toch weer gaan doen waar we al meer dan 20 jaar goed in zijn: hondjes trainen. Of eigenlijk de baasjes. Daarom heeft Monique dus een item aan onze website toegevoegd: hondenschool. En natuurlijk zal het Munchanga’s Dogtraining gaan heten.

Als er dan eindelijk ook mensen zullen mogen komen logeren, is er voor hen de mogelijkheid een lesje te boeken. Zo blijven we toch nog bezig en het is natuurlijk ook een leuke (bij)verdienste. En stel je eens voor dat we ons zouden gaan vervelen. Het bloed kruipt….. Per 1 mei zullen we gaan starten met:

MUNCHANGA’S DOGTRAINING

5 reacties op “Het bloed kruipt …”

  1. Goede beslissing, waarom zou niet gaan doen waar je goed in bent én heel veel plezier aan beleeft!
    Succes gewenst, Wilma.

  2. Reina Cominotto - Roerink

    Dat is heel leuk nieuws, het zal jullie vast lukken, ervaring te over. Dat is al snel 1 mei heel veel succes en plezier met de nieuw hondenschool, we zullen vast foto’s ed. te zien krijgen.

  3. Geweldig! Als ik ooit de reis ga maken kom ik zeker trainen en genieten bij jullie. Heel veel succes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *